Halden

Byen har en lang og rik historie, og det finnes mange spennende kulturelle og historiske severdigheter å utforske.

Halden er en sjarmerende by i Østfold, som ligger idyllisk til ved bredden av Tista-elven og nær grensen til Sverige.

Byen har en lang og rik historie, og det finnes mange spennende kulturelle og historiske severdigheter å utforske.

En av de mest populære attraksjonene i Halden er Fredriksten festning, som ligger på en høyde over byen og har en spektakulær utsikt over fjorden og det omkringliggende landskapet. Festningen har vært en viktig del av Norges forsvarshistorie i flere hundre år, og det arrangeres regelmessig konserter og andre kulturelle arrangementer på stedet.

Halden har også en livlig kulturscene, med flere museer, gallerier og teatre som er vel verdt et besøk. Byen er også kjent for sin vakre gamleby, med brosteinsbelagte gater og koselige kafeer og restauranter. Her kan man spasere langs elvebredden, besøke små butikker og kunstgallerier, eller nyte god mat og drikke på en av de mange restaurantene og kafeene.

For de som liker å være utendørs, har Halden mye å tilby, med flotte turmuligheter i skogene og langs elvene. Det finnes også flere badeplasser og strender i området, og muligheter for aktiviteter som fiske, kajakkpadling og sykling.

Halden er en unik og sjarmerende by med mye å tilby for besøkende. Enten du er interessert i historie, kultur eller bare ønsker å nyte naturen, vil du finne noe som passer for deg her.

Halden

Overnatting og aktiviteter

Fredriksten Hotell

Et fullverdig hotell og konferansehotell. I 2014 var hotellet ferdig totalrenovert og med 57 unike rom er de klare for å ta imot gjester.

Området rundt Fredriksten Hotell er unikt. Rett utenfor døra ligger den gamle festningen med flere kilometer med stier og veier man kan bevege seg fritt på. Et perfekt sted å bli guidet rundt med et iPad Race.

Med historien som utspiller seg på festningen er det ingenting som passer bedre enn å ha Kompani Hvermansen i festningens gamle ruiner, eller teste grenser og konkurranse med mesternes mester.

Andre aktiviteter som egner seg godt på Fredriksten er olabil, 5-kamp, deadline, dronebygging, film award, Paint and sip og mord på hotellet.